De wandelpaden van Voeren…

‘De enige weg die van hier naar ginder loopt en van gisteren naar morgen, gaat over het pad der conflicten,’ zei de koning. ‘Het pad is gevaarlijk en het zou eigenlijk niet meer mogen bestaan maar wij hadden nooit de kracht om het te vernietigen. We hoopten dat het met de tijd ondergesneeuwd zou raken en vanzelf zou verdwijnen. Zo ging het niet. Integendeel, precies omdat alles een echo in ons heeft, ontstaan er voortdurend nieuwe conflicten. Eens je in zo’n conflict terechtkomt, is het moeilijk er weer uit te raken. Het vraagt veel wijsheid om met beide zijden van iets om te gaan. Niemand hier heeft dat ooit geleerd.’ ‘Dat is vreemd,’ antwoordde de jongen. ‘U zegt dat het pad er al ligt… Ik dacht dat ik mijn pad nog moest banen.’ ‘Je pad volgt dat wat al in jou leeft,’ antwoordde de koning. ‘Daarom heet het het pad der conflicten.’ Uit mijn boek ‘De Orbit Express’