De Boekenbottelarij

Toen we enkele weken geleden met zijn vijven afspraken om samen een boekpresentatie te geven en er voorzichtig de vraag ‘Mag mijn vriendin ook meedoen?’ kwam, hadden we er geen vermoeden van dat we uiteindelijk met zo een dertigtal ‘vriend(inn)en’ zouden terechtkomen in de eerste Limburgse auteursbeurs. We hebben de voorbije weken veel gedaan, er is veel reactie op ons initiatief gekomen, we hebben veel mensen moeten teleurstellen omdat we een grotere organisatie niet aandurfden want alles verliep door vrijwillige handen, die gratis een hoop werk verricht hebben. Zoals overal in België elke dag duizenden vrijwilligers gratis een hoop werk verrichten. Uit idealisme, uit naïviteit, uit ambitie. We kenden elkaar niet, het was een beetje een wilde gok maar een gemeenschappelijk belang creëert een goede drive en daar staan we dan… Zondag is het zo ver, de zalen zijn ingericht en gedecoreerd, een gezellige kerstambiance staat klaar om het publiek te ontvangen met een groep enthousiaste auteurs die over hun wonderwereld willen vertellen. We kijken er naar uit ook al is het een triviaal iets in een wereld die voorbij raast op het ritme van de economie. Een economie die raast en raast en ons waar naar toe brengt? Productie in steeds meer geautomatiseerde steeds grotere multinationals, handel in steeds grotere retailreuzen, dienstverlening in steeds meer georganiseerde concerns… Nergens nog plaats voor de kleine mens met zijn dromen, zijn ambities, zijn idealisme… Laat ons dan maar zo’n plekje creëren, dachten we, in een authentiek ouderwets kader met een authentiek ouderwets binnenplein en authentiek ouderwetse auteurs, waar je op een authentieke, ouderwetse manier even kan kletsen over hun authentieke boeken op ouderwets papier…Het kan ook in e-reader, maar dat, dat is lang niet zo gezellig… Tot zondag, voor een lekker ouderwetse zondagnamiddag met vlaai en veel boeken 🙂 !

boekbeurs